Din oras

Două blocuri sociale și unul ANL vor fi construite în Bistrița

Primarul Ioan Turc a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că anul acesta, în Bistrița, vor fi ridicate două blocuri sociale și unul ANL. De asemenea, chiriașii problematici din blocurile sociale vor fi evacuați și li se vor oferi locuințe de necesitate, în Viișoara.

Țin să menționez faptul că un bloc este gata, două urmează să fie edificate în acest an, am dat ordinul de începere a lucrărilor. Pentru alte două se va face licitația.

Cu 5 noi blocuri sociale, raportat la numărul cererilor pentru locuință socială, municipiul Bistrița va fi printre puținele din România care va anunța faptul că a rezolvat problema locuințelor sociale.

Chiar dacă pentru unii nu este o prioritate sau, dimpotrivă, sunt și oameni care resping această idee, nu putem să îi uităm și pe cei defavorizați”, a precizat primarul Bistriței, citat de bistrita.ro.

Acesta a mai adăugat că tot în 2024 va fi construit și un bloc ANL.

ANL – un bloc anul acesta. Dar vom încerca să obținem finanțare și pentru cel de-al doilea. Reamintesc că unul va merge către unitatea militară și unul va rămâne la dispoziția municipalității”, a mai spus Ioan Turc.

Tot anul acesta vor fi amplasate în Viișoara locuințe de necesitate pentru cei care vor fi evacuați din blocurile sociale.

Vom pune module pe un teren pe care l-am viabilizat, tot la Viișoara, pentru că sunt oameni care nu se obișnuiesc să trăiască în comunitate. Și atunci îi vom evacua din blocurile sociale și le vom oferi module”, a mai precizat edilul.