In vizor

Doi bistrițeni, șefii de promoție ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești

Doi dintre cei 189 de absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești au numele gravate pe placheta de onoare. Este vorba despre Nicușor Sabin Gușă și Robert-Alin Ilieș, șefi de promoție, ambii din județul nostru.

     

Ieri a avut loc festivitatea de absolvire (acordarea gradului militar) la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești, șefii de promoție fiind doi tineri din județul nostru – Nicușor Sabin Gușă și Robert-Alin Ilieș.

Astăzi (…) un nou început, o nouă viață ne așteaptă. Este momentul când cunoștințele acumulate pe băncile scolii și în timpul stagiului de practică vor fi puse în aplicare și vor legitima valoarea câștigată în nobila profesie de salvator. Să nu uităm nicio clipă că de profesionalismul nostru pot depinde minutul sau secundele necesare salvării unei vieţi. Este o responsabilitate ce nu poate fi pusă decât pe umerii unor oameni conştienţi de faptul că se află permanent în slujba cetăţeanului şi a comunităţii”, a spus sergent major Nicușor Sabin Gușă în cadrul ceremoniei, potrivit IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență România, potrivit bistriteanul.ro.

La rândul său, maistru militar Robert-Alin Ilieș a rostit în fața celor prezenți la eveniment următoarele cuvinte: „Vom duce în unităţile şi subunităţile unde am fost repartizaţi prestigiul acestei şcoli, în spiritul onoarei şi al demnităţii, fără să uităm nicio clipă că demnitatea înseamnă conştiinţa propriei valori, a responsabilităţii și a rolului social îndeplinit. A preţui onoarea înseamnă, înainte de toate, să te onorezi pe tine însuţi, să-ţi onorezi profesia prin conştiinţă şi prin depunerea necondiţionată a oricărui efort. Aceasta este promisiunea noastră de astăzi.”