Din oras

Doi bărbați au spart mai multe locuințe, profitând că proprietarii au fost plecați de Sărbători

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 38 de ani, din Bistrița și Lupeni, județul Hunedoara, au fost reținuți, ieri, pentru 24 de ore. În perioada sărbătorilor de iarnă, profitând de faptul că proprietarii nu sunt acasă, aceștia au sustras bunuri din mai multe imobile din Bistrița, în valoare de aproape 23.000 de lei, potrivit bistriteanul.ro

Ieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au efectuat o percheziție domiciliară în localitatea Viișoara. În urma acțiunii, patru persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

În urma probatoriului administrat de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița a reieșit faptul că, de la începutul lunii decembrie 2023 și până la data de 4 ianuarie a.c., patru persoane cu vârste cuprinse între 17 și 38 de ani, din Bistrița și Lupeni, județul Hunedoara, ar fi sustras bunuri din mai multe imobile din Bistrița.

Cei 4 bărbați ar fi profitat de absența locatarilor în perioada sărbătorilor de iarnă sau de absența din țară a proprietarilor, sustrăgând mai multe bunuri și valori cauzând astfel un prejudiciu total de aproximativ 22.800 de lei„, potrivit IPJ BN.

În urma percheziției, polițiștii au recuperat bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

Față de cele patru persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Bistrița pentru documentarea întregii activități infracționale și stabilirii participației penale”, mai spune sursa citată.