In vizor

Din cauza numărului mic de elevi, trei școli și o grădiniță din Bistrița-Năsăud se închid din toamnă

Inspectorul școlar general al ISJ BN, Cristian Nicula, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că începând din toamnă se închid trei școli și o grădiniță din mediul rural. „Sunt mai puțini elevi în aceste școli decât limitele prevăzute de lege” – a explicat acesta.

Trei școli și o grădiniță din Bistrița-Năsăud se vor închide din toamnă.

Este vorba despre Școala Gimnazială Colibița, Școala Primară Archiud, Grădinița cu Program Normal Țăgșoru și Școala Primară Visuia.

Alte șase unități de învățământ vor suferi transformări, conform inspectorului școlar general Cristian Nicula.

Școala Gimnazială Sângeorzul Nou devine Școală Primară, Școala Primară Dobricel devine Grădiniță cu Program Normal, Școala Gimnazială Mititei devine Grădiniță cu Program Normal, Școala Primară Alunișul devine Grădiniță cu Program Normal, Școala Gimnazială Suplai devine Școala Primară. Școala Gimnazială „Dsida Jeno” Vița devine structură la Școala Gimnazială din localitatea Nușeni. (…) 

Avem câteva școli care se vor închide și se vor reloca copiii la centru. Sunt mai puțini elevi în aceste școli decât limitele prevăzute de lege. La Vița se vor face cursuri în aceeași locație, doar că vor fi structură a școlii din Nușeni„, a explicat Cristian Nicula, potrivit bistriteanul.ro.