Politica

Din bătălia pe candidați din Alianța Dreapta Unită a câștigat REPER – Candidatul de la Josenii Bârgăului, de la PMP, la REPER

Din bătălia pe candidați din Alianța Dreapta Unită, din care fac parte PMP, USR și Forța Dreptei, pare să aibă de câștigat tocmai REPER-ul. Ioan Platon, consilier local și candidat la comuna Josenii Bârgăului inițial din partea Alianței Dreapta Unită s-a alăturat celor de la REPER, după ce spune că nu a acceptat să ia parte la „jocurile politice și manevrele orchestrate de către conducerea PMP și USR”.

Într-o postare pe Facebook, Ioan Platon, consilier local în Josenii Bârgăului și fost candidat al Alianței Dreptei Unite (ADU) pentru funcția de primar al comunei anunță că se alătură celor de la REPER, arătându-se dezamăgit de USR, partid pe listele căruia a și candidat la alegerile din 2020.

Acesta susține că s-a încercat blocarea depunerii caandidaturii sale pentru funcția de primar al comunei Jodenii Bârgăului, asta după ce filiala județeană a USR a anunțat public susținerea sa pentru Primăria Josenii Bârgăului.

„În urmă cu 4 ani am început un drum, cel de consilier local al comunei Josenii Bârgăului. Mi-am făcut datoria cu onestitate, cu dorința de a îmbunătăți calitatea vieții consătenilor mei și de a opri hoția și demagogia politică (promisiuni fără concretizare în realizări). Acum, consider că sunt pregătit să conduc comunitatea din funcția de primar al comunei. Din păcate, se încearcă blocarea depunerii candidaturii mele pentru funcția de primar al comunei Josenii Bârgăului, ca urmare a faptului că nu am acceptat să iau parte la jocurile politice și manevrele orchestrate de către conducerea PMP și USR Bistrița-Năsăud. După ce conducerea filialei județene USR a anunțat public susținerea mea pentru Primăria Josenii Bârgăului, președintele USR Bistrița-Năsăud, alături de Ionuț Simionca (PMP), a folosit pârghiile pe care le au birourile naționale, pentru a ignora o inițială decizie democratică și pentru a impune ca filiala USR Josenii Bârgăului să susțină oamenii PMP la nivelul comunei noastre. Și nu sunt singurul în această situație!”, a precizat Ioan Platon într-o postare pe Facebook, potrivit bistriteanul.ro.