Eveniment

Copilă de 14 ani din Bistrița-Năsăud, violată, sechestrată și drogată de doi maramureșeni

Trei maramureșeni au fost luați la puricat de anchetatori după ce au sechestrat o copilă de doar 14 ani din Bistrița-Năsăud, pe care unul dintre ei a violat-o, iar altul a și drogat-o.

Cei trei maramureșeni la care s-au efectuat percheziții ieri sunt cercetați pentru viol, complicitate la viol, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, potrivit bistriteanul.ro

Faptele s-au petrecut la mijlocul anului 2022, cei trei convingând-o pe copilă să urce în autoturismul în care se aflau. Pe traseu, unul dintre indivizi a violat copila, iar celălalt ar fi determinat-o să consume droguri.

„Cercetările efectuate au mai relevat că, în timpul deplasării cu autoturismul, aceeași persoană cercetată ar fi consumat și oferit spre consum, substanțe psihoactive, celorlalte două. În același context, în urma depistării în trafic și fiind testat cu aparatul din dotare, referitor la conducătorul autoturismului, un bărbat, de 27 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, a completat IPJ BN.

În urma perchezițiilor de ieri au fost ridicați bani și plicuri de tip zip-lock ce conțineau urme de droguri.

Doi dintre tineri, de 21 și 27 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar un tânăr de 18 ani a fost plasat sub control judiciar. Ulterior, cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.