In vizor

Consilierul primarului Turc, Raul Ciprian Neamți, recunoaște că a cumpărat, de la Primăria Bistrița, 3 spații în Centrul Vechi

Raul Ciprian Neamți, a recunoscut că de când e consilier personal al primarului a cumpărat, de la Primăria Bistrița, trei spații situate în centrul istoric al orașului, printr-o firmă. Unul dintre spații are o suprafață generoasă, cu vedere spre primărie, chiar deasupra fostului magazin Orange.

Primăria Bistrița vinde de mai mulți ani spații în centrul istoric, la licitații, la prețuri derizorii. Dacă majoritatea nu sunt tentante, unele pot fi o bună afacere.Dacă la prima licitație nu se prezintă nimeni, prețul spațiilor scade și așa se ajunge ca unele spații să fie luate la prețuri de nimic. În timp, proprietarii pot schimba destinația spațiilor.

Printre proprietarii de spații cumpărate de la Primăria Bistrița se numără și Raul Ciprian Neamți, consilier personal al primarului Ioan Turc, încă din primele zile de mandat.

Răspunzând întrebărilor Bistriteanul.ro, acesta a recunoscut ieri, într-o conferință de presă, că deține nu mai puțin de 3 spații în Centrul Bistriței, cumpărate de când este consilier al primarului.

Raul Ciprian Neamți a recunoscut că acestea au fost achiziționate pe o firmă, a familiei.
Am putea spune că Raul Ciprian Nemți „a dat lovitura”, spațiile cumpărate fiind o bună afacere. Unul, cu o suprafață generoasă, este la etaj, deasupra fostului magazin Orange de lângă Primăria Bistrița, unde pe vremuri a fost un magazin second-hand.

Un alt spațiu, un apartament de această dată, l-a cumpărat deasupra covrigăriei Gigi, de la intrarea pe Pietonal dinspre magazinul Domus.

Nu avem informații despre cel de-al treilea spațiu.

În apărarea consilierului personal a intervenit prompt și primarul Ioan Turc. Acesta a susținut că nu se prea înghesuie lumea să cumpere spațiile primăriei și că oricine poate să le achiziționeze.

„Îi invit pe toți să vină să cumpere spații, că încă sunt… Și am făcut publicitate câtă am putut. Le tot scoatem la licitație. Dacă le-a cumpărat indiferent cine, a făcut un lucru foarte bun. De aceea le-am scos la licitație. Putea să vină oricine din Africa de Sud sau din Noua Zeelandă să le cumpere. Sunt pe site, anunțate după toate regulile”, a precizat primarul Ioan Turc, citat de bistriteanul.ro.