Politica

Cinci primari PSD nu vor mai candida la alegerile locale din 9 iunie

Cinci actuali primari aleși din partea PSD în anul 2020 nu vor mai candida pentru un nou mandat la alegerile locale programate în 9 iunie.

Este vorba de primarii în exercițiu Valentin Mureșan (Ciceu Mihăiești), Nicolae Vrâncean (Josenii Bârgăului), Mircea Runcan (Nimigea), Ștefan Danci (Rebra), Gheorghe Onul (Salva), potrivit timpinline.ro.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, care candidează pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean.

În schimb, din partea PSD va candida actualul primar PMP din comuna Cetate, Lucian Tarniță. În comuna Nușeni va fi susținut primarul PNL în exercițiu Ioan Mureșan, în cadrul unei alianțe locale PSD-PNL. Potrivit președintelui PSD Bistrița-Năsăud, în celelalte UAT-uri PSD va avea candidați proprii și nu va mai forma alianțe.

În ceea ce privește lista PSD pentru CJ, Radu Moldovan a menționat că, într-o mare măsură, mulți dintre actualii consilieri județeni se vor regăsi printre viitorii candidați, însă vor apărea și unele nume noi. El a precizat că ministrul Bogdan Ivan nu va renunța la funcția de deputat pentru a apărea pe lista de consilieri județeni.

Lista PSD pentru Consiliul Local Bistrița va fi decisă de candidatul pentru funcția de primar, Gabriel Lazany, împreună cu Biroul Politic al Organizației Municipale.