In vizor

Castelul din Beclean, oficial în Ruta Castelelor. Puteți face inclusiv un tur virtual

Castelul Pal Bethlen din Beclean este oficial în Ruta Castelelor. Cei care vor să afle mai multe despre această bijuterie arhitecturală pot face inclusiv un tur virtual și pot citi despre istoria sa.

Castelul Pal Bethlen din Beclean este oficial în Ruta Castelelor, începând de ieri. Informația a fost făcută publică de Mihaela Hiticaș, consilier comunicare în cadrul Primăriei Beclean, potrivit bistriteanul.ro.

„Ce bucurie! Castelul din Becleanul nostru drag este oficial inclus în Ruta Castelelor, în cadrul celor 12 rute culturale ce se pot descoperi prin platforma România Atractivă. Putem vedea chiar și o prezentare 3D care ne face o incursiune în istoria de altă dată și putem observa cât de frumos ar fi arătat la vremea construirii lui. Este disponibil chiar și un tur virtual”.

Puteți vedea fotografii și chiar face un tur virtual al castelului AICI.

Clădirea urmează să fie reabilitată și transformată în muzeu. Castelul a aparținut contelui Pal Bethlen și a fost construit în secolul al XVIII-lea, în stil baroc.

Inițial, monumentul avea 16 încăperi și 8 clădiri-anexe. În clădire a funcționat casa de cultură, biblioteca orășenească, iar în perioada 2001 – 2015 a găzduit Primăria Beclean.