Din oras

Casa Județeană de Pensii intră în grevă

Casa Județeană de Pensii a intrat astăzi în grevă pe perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook, dar și printr-un anunț pus pe poarta instituției. Și Direcția Regională de Statistică este în grevă de săptămâna trecută, mai exact de vineri.

Începând de astăzi, bistrițenii care au de-și rezolvat problemele la Casa Județeană de Pensii vor găsi ușa închisă. Instituția a intrat astăzi în grevă pe perioadă nedeterminată. Informația a fost făcută publică pe pagina lor de Facebook, dar și la sediul instituției, unde au fost puse anunțuri în acest, potrivit bistriteanul.ro

Luna aceasta, funcționarii Casei Județene de Pensii au protestat în mai multe rânduri, cerând să nu mai fie tratați discriminatoriu.

Și angajații Direcției Regionale de Statistică sunt în grevă, de la finalul săptămânii trecute, mai exact de vineri.

Într-un comunicat de presă, salariații Direcției Regionale de Statistică spun: „Am adoptat această formă de manifestare pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor”.

Potrivit aceluiași comunicat de presă, directorul instituției ia 40% mai puțin decât directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice, iar un consilier superior de la Statistic cu 35% mai puțin decât unul de la DGFP.