Din oras

Bazin olimpic de natație în zona Cocoș

Compania Națională de Investiții a anunțat licitația pentru studiul de fezabilitate pentru edificarea unui bazin olimpic cu cele mai moderne facilități pentru natație, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Bistrița lângă Dealul Cocoș, cu toate utilitățile aferente. Termenul de depunere a ofertelor este 1 iulie 2024.

“Această investiție în valoare de 175 milioane lei, finanțată cu bani de la Guvern, înlocuiește un proiect eșuat al administrației PSD, prin care se dorea construirea în locație a unui aquapark cu bani de la bugetul local.
Primăria derulează deja proiectul de succes „Școala de înot”, pe care l-am inițiat după preluarea mandatului de primar și prin care, pentru aproape 1000 de elevi din clasele 0-IV, au fost oferite lecții gratuite de natație la bazinele private existente în municipiu, fiind singurul program de acest fel din România. Acesta a fost un argument pentru finanțarea unei investiții atât de importante în municipiul nostru”, a anunțat primarul Bistriței, Ioan Turc, potrivit infobistrita.ro.

Noul edificiu va crea oportunitatea desfășurării și organizării de activități sportive școlare și extrașcolare, a unor competiții naționale și internaționale (de înot și polo), ducând, pe termen lung, la o creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, se are în vedere amenajarea terenului existent din punct de vedere arhitectural, peisagistic și funcțional.

Mai concret, clădirea zonei competiționale va cuprinde:
– bazin de înot olimpic pentru competiții de înot și polo pe apă, după standardele FINA (“terenul” pentru competițiile de polo se amenajează în piscina pentru competițiile de înot);
– instalații automatizate de alimentare/evacuare și filtrare a apei;
– instalații de sterilizare în tratarea apei;
– locuri pentru spectatori (gradene);
– spații tehnice;
– vestiare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, saune, garderobă, dușuri, sală kinetoterapie, bazin de recuperare cu hidromasaj, sală fitness;
– holuri acces;
– cabinet medical;
– sală de mese, sală de ședințe, bufet, birouri, încăpere media.
Clădirea de antrenament și agrement se va realiza pe scheletul vechii investiții (nu înainte ca fundațiile deja executate sa fie expertizate tehnic) și va cuprinde:
– bazin semiolimpic pentru copii;
– bazin semiolimpic pentru antrenamente;
– instalații automatizate de alimentare/evacuare și filtrare a apei;
– instalații de sterilizare în tratarea apei;
– locuri pentru spectatori (gradene);
– spații tehnice;
– vestiare;
– sală de conferințe pentru minim 300 de persoane;
– spații cazare cu minim 5 camere (independente funcțional);
– holuri acces;
– corp de legătură – construcție nouă ce va face legatura între clădirea zonă competițională și clădirea de antrenament și agrement.
– parcare – luminată și dimensionată pentru minim 300 de persoane, dotată cu minim 5 puncte de încărcare pentru mașini electrice.
– panouri fotovoltaice – posibilitatea realizării unei suprafețe cu panouri fotovoltaice în vederea susținerii consumului energetic al clădirii.