In vizor

Băiatul de 13 ani care a murit la fotbal consumase trei energizante! „Supradoza de energizante poate să favorizeze stopul cardiac”

Un adolescent de doar 13 ani din Maieru și-a pierdut viața aseara, după un antrenament de fotbal. Se pare că copilul consumase 3 băuturi energizante și nu s-ar fi alimentat corespunzător pe parcursul zilei. Potrivit șefului UPU-SMURD, dr Tiberiu Tudor supradoza de energizante poate să favorizeze apariția aritmiilor cardiace maligne (stopul cardiac).

O familie din Maieru și-a pierdut unul dintre băieți, după ce adolescentului de 13 ani i s-a făcut rău după un antrenament de fotbal. Acesta a intrat în stop cardio-respirator și nu a putut fi salvat de echipajele medicale ajunse la fața locului.

Potrivit martorilor, acesta consumase 3 băuturi energizante în cursul zilei și nu se alimentase corespunzător.

Șeful UPU-SMURD, dr. Tiberiu Tudor spune că copiii și adulții care practică diferite sporturi trebuie evaluați de către medic pentru a se identifica o boală cardiacă latentă care predispune la risc de moarte subită cardiacă în timpul efortului fizic intens. Supradoza de energizante poate să favorizeze apariția stopului cardiac:

„Copiii și adulții care fac sport trebuie evaluați de către medic, deoarece este necesar să fie identificată o boală cardiacă latentă care predispune la risc de moarte subită cardiacă în timpul efortului fizic intens. Supradoza de cafea și/sau energizante, fumatul și în mod deosebit consumul de droguri pot să favorizeze apariția aritmiilor cardiace maligne (stop cardiac), mai ales dacă asociază și o boală cardiacă. În cazul tragic care s-a petrecut la Maieru, este necesar să așteptăm rezultatul autopsiei medico-legale pentru a fi stabilită cu exactitate cauza care a condus la stopul cardio-respirator și decesul copilului”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, dr Tiberiu Tudor.