In vizor

Autostrada Nordului are șanse să se materializeze mai repede. CNIR vrea să preia proiectul și să-l accelereze

Compania Națională de Investiții Rutiere vrea să preia 11 proiecte de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii. Printre ele se numără și Autostrada Nordului, care trece prin Bistrița-Năsăud. Preluarea proiectului ar însemna accelerarea materializării sale.

Printre proiectele pe care Compania Națională de Investiții Rutiere vrea să le preia de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se numără și Autostrada Nordului  ( Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Suceava).

Directorul general interimar al CNIR Cătălin Urtoi spune că proiectele preluate vor fi accelerate, având șanse să se materializeze mai repede, fără blocaje.

„Vom finaliza și o procedură de lucru în vederea preluării acestor proiecte, procedură la care se lucrează în acest moment și care va permite o preluare din mers, fără blocaje ale proiectelor. Această procedură va cuprinde întreaga gamă de proiecte: studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate, proiectare și execuție”, a declarat Cătălin Urtoi, directorul general interimar al CNIR, potrivit bistriteanul.ro.

Din cei 62 de km ai drumului de mare viteză care se va construi pe segmentul Bistrița-Vatra Dornei, 41 de km sunt pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud.