Din oras

79 de milioane de lei pentru modernizarea Pieței Decebal

Pe agenda Consiliului Local Bistrița de joi 18 aprilie a fost trecută și aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea Pieței agroalimentare Decebal.

Costurile investiției pentru care lucrările ar dura doi ani sunt estimate la 79.604.822,73 lei (circa 16 milioane euro), bani din bugetul local și dintr-un credit deja contractat de municipalitate.

Sunt propuse prin proiect: regim de înălțime = S+P+2E și S+P, suprafața construită = 2.220,48 mp, suprafața construită desfășurată = 9.389,23 mp, suprafață loc de joacă = 56 mp, suprafață spații verzi = 1.529,95 mp, potrivit timponline.ro.

Viitoarea construcție va fi împărțită în zone distincte pentru producători locali și comercianți, fiind prevăzute și spații special amenajate pentru depozitare, vânzare de produse industriale, refrigerate și congelate. Proiectul include zone destinate copiilor, precum și o parcare. De asemenea, se dorește reconfigurarea platoului pieței și crearea unei suprafețe acoperite mai ample, cu spații verzi.

Aici studiul de fezabilitate.