In vizor

2,4 milioane lei pentru primării din valorificarea deșeurilor reciclabile

 ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud virează către primăriile din județ suma de 2.480.000 lei, bani proveniți în urma valorificării deșeurilor reciclabile din anul 2023.

Din 2021 până în 2023, din valorificarea deșeurilor reciclabile s-au obținut 6,2 milioane lei, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, citat de timponline.ro.

El a menționat:

”Deșeurile, dacă sunt gestionate corect, pot deveni resurse economice importante. Este una din cele mai importante premise de la care am pornit în 2021, când am început activitatea mea la ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud. Ne bucurăm că am reușit să creștem aceste sume în fiecare an! Măsurile pe care le-am implementatat cu sprijinul autorităților publice locale, dar și implicarea mai bună a bistrițenilor în colectarea selectivă din ultimii trei ani, au avut ca efect obținerea unei sume considerabile din activitatea de valorificare a deșeurilor – 6.200.000 lei din 2021 până în 2023. Toți acești bani se întorc în comunitățile județului nostru și vor fi un plus la bugetele locale.

Cele mai importante măsuri pe care le-am implementat până în prezent și care au generat aceste venituri semnificative din deșeuri, sunt: derularea în permanență a campaniilor consistente de informare și conștientizare; colectarea de la poarta casei pe 4 fracții de deșeuri; crearea Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud; monitorizarea în permanență a activității desfășurate de cei doi operatori de salubritate.

Prin achiziția de pubele verzi și galbene în 2023 și de pubele albastre în 2024, ne propunem să facilităm colectarea selectivă a deșeurilor și să obținem de la an la an rezultate mai bune.

Le mulțumim în primul rând bistrițenilor, dar și primăriilor care au înțeles importanța gestionării corecte a deșeurilor și s-au alăturat efortului nostru de a face Bistrița-Năsăud un județ mai curat! Hai să dăm valoare deșeurilor!”.