In vizor

17 persoane din Pinticu, suspectate că ar fi furat curent

Polițiștii au efectuat descinderi în Pinticu, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi furat curent. 17 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri, prejudiciul cauzat, în doar câteva luni, fiind de aproape 57.000 lei.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal în care efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea și furt.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a opt persoane vizate de comiterea faptelor, toate din localitatea Pinticu, comuna Teaca. Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu luna septembrie 2023, persoanele implicate ar fi executat sau folosit instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de electricitate, cauzând astfel un prejudiciu de 56.786 de lei.

Tot în cadrul perchezițiilor efectuate au mai fost constatate, în flagrant delict, 4 infracțiuni de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea și furt, la 4 persoane din localitate, altele decât cele vizate de percheziții”, informează IPJ BN.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor aparate electrice și electrocasnice în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

Totodată, au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri 17 persoane.

La percheziții au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și reprezentanți ai unei societăți de distribuție a energiei electrice. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit, în vederea documentării activității infracționale a tuturor persoanelor implicate”, conform sursei citate.