Din oras

Nesimtitul Daniel Buda. Deși a mers și cu voturile fraierilor din BN în Parlamentul European, eurodeputatul nu a mai trecut nici măcar un minut prin Bistrița din 2019

”Preocupați” de binele comun european, marea majoritate a europarlamentarilor uită în cei cinci ani de mandat de unde au primit voturile pentru a vedea Bruxelles-ul, de unde se imbogatesc peste poate. Cert, niciunul dintre europarlamentarii votați de bistrițeni în 2019 nu s-a mai înghesuit să revină prin Bistrița-Năsăud. Și, asta, chiar dacă vorbim de Rovana Plumb, Carmen Avram sau Maria Grapini, Victor Negrescu, PSD-PES, Daniel Buda, Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Adina Vălean sau Gheorghe Falcă, PNL-PPE, dar și alții.

Foarte ”interesat” de Bistrița-Năsăud încă din 2014, atunci când a candidat din partea PDL pentru primul său mandat de europarlamentar cu sprijinul deloc necondiționat al lui Ioan Oltean, cel mai puternic om din PDL la vremea aceia (foto), Daniel Buda venea destul de des la Bistrița. Venea… De altfel, nici între 2015 și 2019, Daniel Buda nu a mai găsit calea spre Bistrița.

Memoria i-a revenit în aprilie 2019, pe 15 aprilie, atunci când vine pe linia PNL la BN, participând, alături de președintele  Ioan Turc și de alți reprezentanți ai Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, la o serie de întâlniri cu oameni care conduc afaceri de succes în agricultura din județ. rima oprire a grupului a fost la crama unui om de afaceri cunoscut în județul Bistrița-Năsăud.

Ce zicea Buda în 2019 :

”Mesajul meu pentru cetățenii județului Bistrița-Năsăud este să meargă în 26 mai la vot, să dea un vot util pentru România, să deschidă ochii și să vadă care sunt partidele și europarlamentarii care le pot reprezenta cel mai bine interesele la nivel european. PNL are un cuvânt de spus în ceea ce înseamnă politicile la nivel european, face parte din cea mai mare familie politică. Ați văzut, PES a înghețat relațiile cu PSD, care nu are așadar nicio relevanță în context european. PSD riscă să nu mai fie primit în nicio familie politică, să fie neafiliat, ar fi dramatic pentru că nu mai ai posibilitatea să-ți impui punctul de vedere la nivel european, nu mai exiști, este ca și cum România ar pierde europarlamentari. Partidul ALDE riscă să fie dat afară din grupul european și din informațiile pe care le avem în iunie acest lucru se va întâmpla”, ragaia Buda pe atunci.

De atunci, Daniel Buda nu a mai binevoit să mai vadă ce și cum anume se întâmplă prin Bistrița-Năsăud. De altfel, nici Rareș Bogdan nu a excelat în a veni pe la Bistrița-Năsăud, totuși, acesta ajungând într-o vizită privată, una singură, în ultimii 5 ani.